Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a pus la dispoziție o platformă de medicină 3D pentru studenții celor 3 facultăți cu profil medical începând cu data de 16 noiembrie 2020. Platforma BIOMAP este utilizată atât pentru studiu individual, fiecare student având acces permanent la librăria de modele 3D, cât și pentru procesul de predare al cadrelor universitare.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad lucrează în mod continuu la creşterea calităţii procesului de predare și al activităţii academice într-o dimensiune pluridisciplinară, inovativă şi multiculturală. În contextul pandemiei COVID-19, noua platformă este disponibilă de oriunde, pe aproape orice dispozitiv conectat la internet, fiind utilă atât studenților de la secțiile de limba română ale facultăților, cât și studenţilor veniţi de peste hotare din țări precum Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania, Maroc, Tunisia, Israel, India sau Turcia și care studiază în limba engleză sau limba franceză.

Platforma este pusă la dispoziție gratuit cadrelor universitare și tuturor studenților din cadrul UVVG care pot utiliza tehnologia 3D în procesul de învățare. Conținutul platformei este util atât pentru medicină, cât și pentru medicină dentară și farmacie, acolo unde se studiază corpul uman. BIOMAP este una dintre singurele platforme, chiar la nivel internațional, care include nu doar anatomie, ci și patologie, fiziologie și o serie de intervenții medicale ilustrate în 3D (un număr de aproximativ 900 modele, inclusiv anatomia completă).

Noua platformă oferită de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad în cadrul facultăților sale oferă descrieri detaliate în limba română și limba engleză și a fost dezvoltată de o companie românească în parteneriat cu o companie americană. Aceasta funcționează ca și celebrul Google Earth, oferind utilizatorilor acces la întregul corp uman, în dinamica sa, de pe aproape orice dispozitiv conectat la internet. Noua platformă face procesul de învățare mult mai ușor prin observarea în dinamică a proceselor care au loc în corpul uman și a raporturilor anatomice — totul la 360°. Scopul este ca studenții să înțeleagă materia cu adevărat, facilitând comprehensiunea conceptelor dificile.

Demersul UVVG este unul puternic țintit în direcția digitalizării și modernizării procesului de predare și învățare, în special în contextul pandemiei COVID-19. Atenția universității este concentrată permanent pe inovație și îmbunătățirea constantă a modului în care studenții primesc acces la informație de calitate ridicată.

„Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad continuă procesul de digitalizare a activităţilor de predare și învățare, precum şi alinierea la o cale inovativă. Procesul de digitalizare al UVVG a fost început acum 11 ani, și ne bucură faptul că în continuare putem fi pionieri în acest domeniu atât de important in ziua de azi” – a declarat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, Rectorul Universității de de Vest „Vasile Goldiș” din Arad.